Як правельно очистити кавоварку від накипу

Ми не радимо очищати кавоварку Самовільно, по всім поблікаціях процес дуже простий але не забувайте що кавовий апарат який ви купили коштував вам не малих грошей і довірити кавовий автомат якій публікації з Інтенету, це смішно...
Щоб ранку не здавалося найстрашнішої частиною життя, коли і жити то не хочеться, так сильно хочеться спати, потрібно радувати себе трьома речами: контрастним душем для бадьорості тіла, маленької солодкістю для затравки мізків, і гарячим смачним кава для швидкості думки. Питання завжди залишається відкритим — від чого залежить ця сама кавова смакота?

Від умілих ручок? Від якості кавоварки? Від помолки кави? І чому навіть з самим однаковим набором інгредієнтів сьогодні кави такий, а вже завтра — терпкий і не смачний? Вся справа в тому, що на смак і аромат кави також впливає і рівень забруднення кавоварки.

Відомий факт, що і це чудо технічного прогресу може засмітяться, забиватися, а також обростати накипом. Тому, у нас для вас приготовлено пару нескладних порад, як зберегти своєї кавоварці життя, а кава — смак і аромоксоміт.

Для початку, два основних правила при спілкуванні з брудними кавоварками:

Якщо ви щасливий власник професійної кавоварки, то журиться вам взагалі нічого. Ці розумні кавоварки оснащені функцією автоматичного очищення. Після запуску такої програми, кавоварка самостійно прожене воду в апараті вхолосту, без кави. Рекомендується такі очищення проводити перед тим, як власне заварювати каву, і перед остаточним відключенням кавомашини.

Що ж до наших, домашніх, легко розкладаються машин, але тут все просто і швидко. По-перше, промивайте кавоварку кожного разу після закінчення використання. Для очищення кави варіння не варто використовувати дуже сильні миючі засоби, які можуть пошкодити поверхню. М’які засоби, мило і вода допоможуть вам в очищенні.

Зовнішню частину машини краще протерти вологою м’якою ганчіркою. Аксесуари та дрібні, виймаються деталі промити од проточною теплою водою. А ось підставляти всю кавоварку під кран не варто.

У ній є багато місць, куди волога надходити не повинна. Так само, можна використовувати таблетки для декальцинації, які оперативно впораються з внутрішньої очищенням. Щоб очистити кавоварку від накипу слід через кожні місяць-два проганяти кілька циклів зі спеціальними миючими засобами.

У кожному магазині побутової техніки або ж миючих товарів ви зможете знайти таблетки від накипу. Кладемо їх в те відділення, куди зазвичай заливаємо кави, заливаємо повний резервуар води, і проганяє все це справа вхолосту.

На форумах і по сарафанне радіо також часто радять не париться з частини таблеток, а взяти і весь цикл запустити з есенцією води і оцту, або ж води і лимонної кислоти. Розводити потрібно в пропорції 50:50, заливати в резервуар і пропустити один цикл. А потім ще парочку із звичайною чистою водою, щоб вимити залишки розчину з кавоварки і позбавити кави від зайвого неприємного присмаку.

Краще попереджати, ніж лікувати

Також, накип можна видаляти взагалі без будь-яких засобів. За допомогою однієї тільки трубки.

Для цього після кожного використання, просто розбирайте свою машину і протирайте її вологою ганчірочкою. Таким чином, ви вбережете її від утворення накипу назавжди. Але варто враховувати і жорсткість води. Адже чим м’якше вода, тим менше накипу і тим рідше її доведеться видаляти. А, відповідно, і техніка довше проживе.

Тому для збереження всіх своїх кухонних гаджетів, просто поставте фільтр на воду. І буде вам щастя! Адже так не тільки накипу менше буде і времяотнімательних прибирань. Але й кави більш смачний!

Загалом, кавоварка — така ж невід’ємна частина вашої кухні, як і невід’ємна частина вашого ранку. Тому, щоб одного дня зранку не проклинати весь світ, щоб не коштувало витрачається через кожні півроку на придбання нового товару, доглядайте за нею.

Очищення кавоварки займає не так багато часу, зате результат завжди відчуємо!.

Комментарии